« Back to all recent discussions

NAS520 Died

KlabbarpanKlabbarpan Posts: 3  Junior Member
edited December 3 in Discussions
My Nas 520 Stopped working. Now that im troubbleshooting it i find that it has no ip nor am i able to select origin country. it just reverts back. Could it be that them button bateries need changing or something. When i place my hdds in a usb tray, windows is unable to find them. I have over 5 Tbits of storage i hope isnt lost. How come windows doesnt see the files either.
How come im still able to see my netmask, and is the network card broken?

#NAS_Dec_2018
Tagged:

Comments

  • MijzelfMijzelf Posts: 356  Advanced Warrior Member
    I advice you to try a factory reset. That will wipe all user settings and set them back to default, but it won't touch your data.
    Could it be that them button bateries need changing or something.
    There is one battery inside, but AFAIK it's only used to retain the time.
    When i place my hdds in a usb tray, windows is unable to find them
    Windows should certainly be able to find them, but cannot read them. So you won't get an extra drive in explorer. That's be cause Windows can't handle the raid container, nor the filesystem (ext4)
    A Linux box would have no problems.


  • KlabbarpanKlabbarpan Posts: 3  Junior Member
    Thanks a lot. Ill try this now. But arent the batteries like on motherboards to keep internal memory settings alive. Like time and other settings.
  • KlabbarpanKlabbarpan Posts: 3  Junior Member
    That Was the solution. Praise a lots.  :)
Sign In or Register to comment.